07 Haziran 2024 Cuma
Şebinkarahisar Uygulamalı Bilimler Yüksekokulu Gıda Teknolojisi Bölümü öğrencileri Yüksekokul Müdürlüğü tarafından düzenlenen Bilimsel ve Teknik Gezi’ye katıldılar. Gezi Yüksekokul Müdürü Doç. Dr. Mustafa CÜCE koordinatörlüğünde Bölüm Başkanı Doç. Dr. Rena MARALI’nın katılımı ve Şebinkarahisar Yardımlaşma Derneği’nin destekleriyle gerçekleşti.
30 Mayıs 2024 tarihinde gerçekleştirilen teknik gezi kapsamında öğrencilere Giresun Fındık Araştırma Enstitüsü ve İnişdibi Freşa Maden Suyu Dolum Tesisleri gezdirildi. Fındık Araştırma Enstitüsü bünyesinde yer alan Bitki Doku Kültürü Laboratuvarı, Alıştırma Seraları, Gıda Kontrol ve Fındık İşleme Laboratuvarları detayları ile aktarıldı. Enstitü Müdürü Dr. Aysun AKAR, Islah ve Genetik Bölüm Sorumlusu Uzman Biyolog Merve ŞEKERLİ Gıda Teknolojileri Bölüm Sorumlusu Yüksek Gıda Mühendisi Dr. Tuğba ER ve Gıda Mühendisi Fikret TÜFEKCİ Fındık Araştırma Enstitüsü Müdürlüğü kapsamında yürütülen çalışmaları ve bilgi ve tecrübelerini öğrenciler ile paylaştı. Freşa İçecek Sanayi İdari İşler Sorumlusu Habibe YİĞİTÇAKIR, Üretim Şefi Gökhan ÖZDEMİR ve Kalite Şefi Arif TANRIVERMİŞ tarafından dolum tesislerinde bir bilgilendirme toplantısı yapılarak, tesiste yürütülen kalite kontrol ve maden suyu üretimine ait tüm basamaklar (şişe alma, şişe yıkama, dolum, kapak kapatma, barkodlama, paketleme ve sevkiyat) uygulamalı olarak öğrencilere aktarıldı.
Yapmış olduğu katkılardan dolayı Giresun Üniversitesi Rektörlüğü’ne, Şebinkarahisar Belediyesi’ne ve Şebinkarahisar Yardımlaşma Derneği’ne teşekkür ederiz.